Tuinplanten

Bollen en knollen

Bollen en knollen

Tuincentrum De Florahoek levert een mooi assortiment kwaliteits bloembollen in het najaar en voorjaar, niet alleen de standaard bollen maar ook bijvoorbeeld botanische en exclusieve bollen, tevens wordt er opgelet dat de bollen net een maatje dikker zijn dan de standaard dit zorgt ervoor dat de plant net iets steviger en sterker wordt.

Ook leuk als cadeau!

Waar andere ‘standaard’ producten al snel in de kast belanden, zullen bloembollen als geschenk een langdurig effect hebben. Bij het geven, bij het planten en natuurlijk vooral bij het bloeien van de prachtige bloemen.

Eenjarigen

Tuincentrum De Florahoek levert eenjarige planten ook wel genaamd zomerbloeiers van een aantal topkwekers, een aantal van onze kwekers levert een standaard assortiment met een standaard goede kwaliteit, één groep kwekers levert een net iets beter product deze groep heet toepasselijk: Happy Summer.

Bekijk meer informatie over Happy Summer

Eenjarigen
Heesters

Heesters

Een struik of heester is een houtige plant, die zich onmiddellijk boven of reeds in de grond vertakt in een aantal takken, die meer of minder dik kunnen worden. Er wordt dus geen stam gevormd. Struiken worden daardoor niet zo hoog als vele boomsoorten. Zij komen van nature met name langs bosranden voor.

Er zijn wintergroene en bladverliezende heesters, winterharde en minder winterharde, dit heeft niets te maken met vasteplanten kijk voor de definitie van vasteplanten in de pagina VasteplantenHoek.

Enkele van de bekendste heesters zijn: Hortensia, Skimmia(bladhoudend/wintergroen)

Plantensoorten die dwergstruikjes vormen zijn onder andere struikheide, gewone dophei en blauwe bosbes.

Bij De Florahoek vindt u een zeer groot assortiment struiken/heesters, visueel aantrekkelijk op het presentatie plein en gerangschikt op alfabet rondom het presentatie plein. Op deze manier is er  jaarrond een compleet assortiment, van zeer exclusief tot alledaagse heester.

Vaste planten

Vaste planten zijn kruidachtige planten met als definitie in de winter te verdwijnen en in het voorjaar tevoorschijn te komen, op enkele soorten na zoals de Bergenia en de Helleborus (Schoenlappersplant en de Kerstroos) deze zijn wintergroen.

Als het vasteplanten virus je te pakken heeft laat het echt niet weer los, je kunt oneindig veel combinatie’s maken en als het niet naar de zin is gewoon opnieuw indelen (verplanten).

Bekijk hier een greep uit ons uitgebreide assortiment vaste planten

Vaste planten
Zaden

Zaden

Zaden zijn in te delen in enkele groepen zoals:

  • eenjarig
  • tweejarig
  • vaste plant
  • groenten/kiemgroenten

Tuincentrum De Florahoek levert een mooi assortiment kwaliteitszaden van Van Hemert&co quality seeds, leuk voor de kinder-, vlinder- en moestuin.

Is dit de eerste keer dat u zaait of wil het niet zo goed, laat u eens adviseren door een van onze medewerkers dan gaat het vast goed.

Ons assortiment
Online bestellen
Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 09.00 – 18.00u
Vrijdag: 09.00 – 21.00u
Zaterdag: 09.00 – 17.00u
Zondag: 12.00 – 17.00u

Adresgegevens

De Florahoek
De Slachtedyk 8
9254 HE Hurdegaryp
T: 0511-474976
E: info@florahoek.com
KvK: 01086072